Elintapaohjauksen yhdyspintatyö ja hyvät käytänteet - webinaari

Kuntien ja hyvinvointialueiden yhdyspintatyö on ajankohtainen ja puhuttava aihe ympäri valtakuntaa. Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmassa on huomioitu liikuntaneuvonta, elintapaohjaus sekä liikunnallisen elämäntavan edistäminen merkittävällä tavalla ja siihen myös tulossa valtionavustusrahoitusta hallituskauden ajalle. Itä-Suomessa on päästy hyvinvointialueiden ja kuntien yhteistyön rakentamisessa vähitellen alkuun ja tämän webinaarin sekä maakunnallisten työpajojen kautta on tarkoitus ottaa yhteistyössä seuraava askel.

Webinaarissa kuulemme Etelä-Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kokemuksia yhteistyöstä heidän alueidensa kuntien kanssa elintapaohjauksen ja liikuntaneuvonnan saralta. Lisäksi webinaarissa kaksi eri kuntaa kertovat näkökulmiaan kunnan ja hyvinvointialueen yhteistyöstä.

Tervetuloa kuulemaan lisää sekä verkostoitumaan tähän maksuttomaan webinaariin ja työpajoihin.


Pohjois-Karjalan työpaja järjestetään Itä-Suomen liikuntaopistolla, toinen kerros, luokka 2.

Kohderyhmä: Siun soten mm. osastonhoitajille, fysioterapeuteille ja alueravitsemusterapeuteille. Kuntien osalta toivotaan osallistujiksi kuntien liikunnan viranhaltijoita, hyte-koordinaattoreita ja järjestökoordinaattoreita.

Työpajoissa jakaannutaan liikuntaneuvonnan/ elintapaohjauksen kehittämisvaiheen mukaan eri pienryhmiin alueellisesti tai kuntakohtaisesti. Työpajan tavoitteena on kehittää liikuntaneuvonnan palveluketjua niissä kunnissa, joissa liikuntaneuvontaa ei toteuteta. Lisäksi pyritään tunnistamaan yhdyspintatyön haasteita ja mahdollisuuksia sekä etsiä ratkaisuja haasteille. Työpajan lopuksi sovitaan, miten yhteistyötä lähdetään kehittämään käytännössä ja mitkä ovat seuraavat askeleet.

Työpajoihin toivotaan osallistuvan livenä, mutta Teams-etäyhteys on mahdollinen.


Koulutusiltapäivän toteuttavat Itä-Suomen aluehallintovirasto yhdessä Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon hyvinvointialueet sekä Itä-Suomen eri liikunnan aluejärjestöt (Pohjois-Savon liikunta ry, Pohjois-Karjalan Liikunta ry sekä Etelä-Savon Liikunta ry.)


Lisätietoja

Tapio Niskanen, tapio.niskanen@avi.fi, p. 0295 016 336

Lauriina Aninko-Takkunen, lauriina.aninko-takkunen@avi.fi, p. 0295 016 319