Ikäihmisten terveyspäivä 14.10.2023

Lauantaina 14.10. Joensuu Areenalla vietettiin Ikäihmisten terveyspäivää, joka kokosi yhteen alueen ikääntyvän väestön, eri palveluntarjoajat ja terveydenhuollon ammattilaiset. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna turvallinen asuminen, ja se tarjosi monipuolisen ohjelman sekä arvokasta tietoa ikäihmisten hyvinvoinnista.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Pohjois-Karjalan Liikunta ry ja Suomen Seniorikodit. Päivän aikana vierailijoita valaisivat asiantuntevat puhujat, jotka käsittelivät eri näkökulmista turvallista asumista. Vanhustyön keskusliitto kertoi asumisen ennakoinnista ja korjausneuvonnasta, kun taas Pohjois-Karjalan pelastuslaitos keskittyi turvallisen asumisen näkökohtiin. Asianajajatoimisto Kontturi valotti edunvalvontaa ja testamenttien merkitystä.

Ohjelman monipuolisuutta täydensivät muun muassa livebändin tahdittama tanssi, toimintakyvyn testaaminen ja taukoliikunta. Paikalle oli myös saapunut lukuisia esittelijöitä esittelemään toimintaansa ja palveluitaan ikäihmisille. Uutena ohjelmanumerona vierailijat pääsivät seuraamaan pelastuslaitoksen sammutusnäytöstä.

Tapahtuma houkutteli paikalle noin 1200 kävijää, mikä osoittaa sen merkityksen ja tarpeellisuuden ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Ikäihmisten terveyspäivä on vuosittainen tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia, osallistua ja nauttia yhdessäolosta.

Ikäihmisten terveyspäivä on jatkanut perinnettään ja joka vuosi se keskittyy erilaiseen teemaan, joka on ajankohtainen ikääntyvän väestön tarpeiden kannalta. Joensuun tapahtuma tarjosi arvokasta tietoa ja aktiviteetteja, jotka auttavat ikäihmisiä elämään turvallisemmin ja terveellisemmin omassa ympäristössään.

Videolla terveyspäivän tunnelmia. Videon on kuvannut Saara Huopalainen, Itä-Suomen liikuntaopisto.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.