Perhepäivähoidon liikunta

Nuori lapsi juoksemssa vauhdikkaasti liikuntasalissa.
Kuva: Liikunnan aluejärjestöt, Tero Takalo-Eskola

Perhepäivähoidon liikunnan verkostotapaamiset

Pohjois-Karjalan Liikunta ry kutsuu puolivuosittain kokoon perhepäivähoidon liikunnan verkoston. Verkosto on avoin kaikille Pohjois-Karjalan alueen perhepäivähoitajille. 

Tapaamisten lisäksi perhepäivähoitajat saavat säännöllisesti tietoa perhepäivähoidon liikuntaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Koulutukset

  • Pienten askelten perehdytys
  • Sparraukset

Perhepäivähoidon ideat ja vinkit jakoon

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman asiantuntija Nina Korhonen kertoi puolestaan ohjelman tuesta perhepäivähoitoon sekä avasi Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman kehitystyötä ja sen kolmea vaihetta: tutustu, kehitä ja tee näkyväksi. Ohjelma kerää ideoita ja vinkkejä siitä, miten lisätä fyysistä aktiivisuutta perhepäivähoidossa ja miten perhepäivähoidon pedagogisessa johtamisessa ja suunnittelussa voi hyödyntää Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaa ja sen materiaaleja. 

Jaa omat idea ja vinkit Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman sivuilla.

Liikunnan aluejärjestöt tukenasi

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat perhepäivähoitajille ja muille varhaiskasvattajille koulutusta ja verkostoja, joilla voidaan edistää varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksien toteutumista. Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon.

Perhepäivähoidon liikunnan verkostotapaamisia järjestetään kerran syksyllä ja kerran keväällä. Käy lukemassa seuraavista tapaamisista www.pokali.fi/koulutukset-ja-tapahtumat. 

Lisätietoja

Roosa-Maria Turunen

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä

  • roosa-maria.turunen(at)pokali.fi
  • Puh. 050 3406549
Jonna Vaskonen, esittelykuva.