Nuoret

Nuoret voivat saada hankkeen kautta yksilöohjausta, ryhmäliikuntaa, lajikokeiluja sekä vertaisohjaajakoulutusta.

Ota yhteyttä yksilöohjaajiimme eli Ninniin tai Tommiin, niin saat aiheista lisätietoja.

Kuntosali, nainen, käsipainot.

Yksilöohjausta

LIITOON -hankkeessa nuorilla on mahdollisuus osallistua maksuttomaan yksilöohjaukseen, jonka kesto on noin 2-3 kuukautta. Yksilöohjaus sisältää viisi henkilökohtaista tapaamista ohjaajan kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessa kartoitetaan nuoren liikkumistottumuksia ja keskustellaan hänen omista tarpeistaan ja tavoitteistaan liikkumisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suhteen. Samalla suunnitellaan seuraavien tapaamisten sisältöjä.

Neljä seuraavaa tapaamista sisältävät yhdessä liikkumista nuoren omien toiveiden mukaisesti. Nuori voi esimerkiksi käydä yksilöohjaajan kanssa kuntosalilla tai lenkkipolulla. Lisäksi ohjaaja voi suunnitella hänelle tarpeen mukaan erilaisia liikkumisohjelmia esim. kuntosaliohjelman tai liikkuvuusohjelman. 

Yksilöohjauksen aikana ja sen jälkeen nuorella on mahdollisuus osallistua myös ryhmäliikuntatunneille ja lajikokeiluihin.

Ryhmäliikuntaa

Hankkeen aikana nuorille järjestetään maksutonta ryhmäliikuntaa hankealueeseen kuuluvissa kunnissa. Ryhmäliikuntatunnit sisältävät mm. kehonhuoltoa, lihaskuntoa, palloilua ja tanssia. Nuoret voivat itse ehdottaa sisältöjä ryhmäliikuntatunneille.

Lajikokeiluja

LIITOON -hankkeen ohjaajat järjestävät yhteistyössä paikallisten seurojen tai yritysten kanssa tasaisin väliajoin maksuttomia lajikokeiluja nuorille. Nuoret voivat itse ehdottaa lajeja, joita he haluaisivat kokeilla. Ohjaajat pyrkivät toteuttamaan mahdollisimman monia toiveita.

Vertaisohjaajakoulutusta

Mikäli useampi nuori innostuu ohjaamisesta itse, heille voidaan järjestää vertaisohjaajakoulutus. Vertaisohjaajakoulutuksessa tutustutaan ohjaamisen saloihin, ja opitaan jakamaan liikunnan iloa muille! Koulutukseen osallistuneille jaetaan todistus.