Jekku-jänö 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lorukortit

Veera Vähämaan sanoittamissa ja Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänö-lorukorteissa riittää jännitystä. Jekku-jänö kadottaa häntänsä, mutta yllättäen kettu tuleekin apuun. Lyhyet lorunpätkät vauhdittavat lasta liikkumaan riimien tahdissa. Kuvat ja kortin vinkit auttavat monipuolistamaan liikkumista. Vinkit kannustavat myös pohtimaan ja havainnoimaan ympäristöä.

Kortit sopivat hyvin käytettäviksi ulkona, missä riittää tilaa liikkua. Lorun voi ensin lukea kortista useaan kertaan ja antaa lasten itse keksiä tarinaan sopivia liikkeitä.

Voit ladata Jekku-jänö -lorukortit alla olevan lataustiedoston kautta (PDF-tiedosto).

Muistipeli

Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänön muistipelikorteissa pääsette sukeltamaan perinteisen lautapelin liikunnalliseen versioon. Jekku-jänö-muistipelikortit taipuvat moneen käyttötarkoitukseen lisäämään lasten liikettä ja kehittämään motorisia perustaitoja ulkona ja sisällä.

Liikunnallisen Jekku-jänön muistipelin avulla voi harjoitella tasapaino-, liikkumis- ja välineenkäsittelytaitoja. Korteilla voi pelata Jekku-jänö-muistipeliä pareittain tai ryhmässä. Kortteja voi hyödyntää myös taskunopassa, lorupusseissa, kehokortteina, lottopelissä tai vaikka pihasuunnistuksessa.

Voit ladata Jekku-jänön liikunnallisen muistipelin ohjeet ja muistipelikortit alla olevien lataustiedostojen kautta (PDF-tiedosto).

Jekku-jänö, logo.