Avoimet ovet -hanke

Avoimet ovet -hanke, logo.

Avoimet ovet -hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä 14 liikunnan aluejärjestön ja kahdeksan lajiliiton kanssa. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Urheiluseuroja on ennenkin kannustettu ja tuettu ottamaan erityisryhmiin kuuluvia liikkujia mukaan toimintaansa erilasin hankkein ja muin toimenpitein. Edistystä on saavutettu viimeisten vuosikymmenten aikana ja Suomesta löytyy runsaasti esimerkillisiä urheiluseuroja sekä edistyksellistä työtä tekeviä lajiliittoja. Avoimet ovet -hankkeessa halutaankin jakaa ja jalostaa jo olemassa olevia toimivia käytäntöjä. 

Pohjois-Karjalan seurojen verkostotapaaminen

Avoimet ovet-hankkeen Pohjois-Karjalan seurojen verkostotapaaminen pidettiin tiistaina 22.2.2022. 

Tiistain verkostotapaamisessa mukana oli myös moninkertainen uinnin EM-mitalisti ja Paralympia-finalisti Antti Latikka innostamassa omilla esimerkeillään urheiluseuroja tarjoamaan ohjattua liikuntaa myös erityisryhmiin kuuluville henkilöille.

Avoimet ovet-hankkeen Pohjois-Karjalan seurojen verkostotapaaminen pidettiin tiistaina 22.2.2022.

Lisätietoja

Lisätietoa Avoimet ovet-hankkeesta löydät Paralympiakomitean sivuilta alla olevan linkin kautta. 

Jos seurasi on kiinnostunut tarjoamaan liikunnan mahdollisuutta erityisryhmiin kuuluville henkilöille, voit ilmoittaa seurasi mukaan toimintaan Löydä oma seurasi -sivun kautta. Sivua ylläpitää Paralympiakomitea.

Yhteystiedot

Jos innostuit hankkeesta, voit ottaa yhteyttä myös Pohjois-Karjalan Liikunnan lasten ja nuorten liikunnan kehittäjään Roosa-Maria Turuseen.

Roosa-Maria Turunen

  • roosa-maria.turunen(at)pokali.fi
  • Puh. 050 340 6549
Jonna Vaskonen, esittelykuva.