Pokalin syyskokous 27.11.2018

28.11.2018

ARI KORPELAINEN POKALIN VARAPUHEENJOHTAJAKSI

 

Ari Korpelainen Joensuusta valittiin Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokalin) uudeksi varapuheenjohtajaksi vuosille 2019 - 2020. Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Maija Törmänen Joensuusta. Valinnasta päätti torstaina 27.11.2018 kokoontunut yhdistyksen syyskokous Joensuussa.

Lisäksi kokous valitsi hallituksen jäseniksi Timo Makkosen (uusi) Joensuusta, Seppo Kärnän Ilomantsista ja Jussi Väisäsen Joensuusta vuosille 2019 – 2020. Hallitukseen kuuluvat myös puheenjohtaja Jorma Huttunen Polvijärveltä sekä hallituksen jäsenet Arto Näsänen Joensuusta, Raili Tanskanen Polvijärveltä ja Martti Reijonen Liperistä.

Kokouksen alussa jaettiin alueellinen Tähtiseura -palkinto Pyhäselän Urheilijat ry:lle ja Pokalin hopeinen ansiomerkki Jussi Väisäselle. Lisäksi kuultiin esitys Pohjois-Karjalan vuoden 2017 urheiluseuran eli Joensuun Uimaseuran monipuolisesta toiminnasta.

Kokouksessa hyväksyttiin Pokalin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019, joka on yhdistyksen 22. toimintavuosi. Yhdistyksen asema vahvana maakunnallisena liikunnan ja urheilun asiantuntija-, kehittämis- ja yhteistyöjärjestönä on vakiintunut. Toimintasuunnitelma perustuu yhdistyksen ”Liikunnan iloa” – strategiaan. Strategian mukaisesti Pokalin päätehtävänä on pohjoiskarjalaisten ihmisten hyvinvoinnin edistäminen liikunnan ja urheilun avulla sekä liikuntakulttuurin elinvoimaisuuden ja monipuolisuuden varmistaminen. 

Pokalin toiminta keskittyy toimintavuoden 2019 aikana pääosiltaan neljään painopistealueeseen: aikuisliikuntaan, lasten ja nuorten liikuntaan, seuratoimintaan ja edunvalvontaan. Pokali on edistämässä myös maakunnan kilpa- ja huippu-urheilua sekä liikunta- ja urheilutapahtumamatkailua ja toimii edelleen maakuntaliiton asiantuntijatahona liikunnan ja urheilun toimialalla. Toimintavuoden aikana tullaan tekemään laaja-alainen liikunnan ja urheilun maakunnallinen kuntakartoitus, joka on tehty viimeksi vuonna 2014.

Pokali toteuttaa toimintavuoden 2019 aikana strategian painopistealueiden mukaisia kehittämishankkeita, joita ovat mm. Virtaa ja elinvoimaa seuroihin (VIRE) –hanke, Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) –terveysliikuntahanketta, Tulevaisuuden liikuntakunta (Tuli) –hanketta, Maahanmuuttajat liikkeelle ”Maali” –hanke ja työllisyyshanke.

Keskeisiä koulutuksia, tapahtumia ja tilaisuuksia toimintavuonna ovat mm. Valmentaja- ja ohjaaja –koulutukset, seurajohdon koulutukset, järjestyksenvalvoja -koulutukset, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu toimintaan liittyvät koulutukset ja mentoroinnit, Talvi- ja Sporttileirit, Urheilugaala, Liikunnainen –kuntoilutapahtuma ja Ikääntyneiden terveyspäivä. Lisäksi toimintavuonna aloitetaan kuntiin kaksivuotinen maakunnallinen Liikunnan iloa -kiertue, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten liikuntainnostusta sekä esitellä paikallisten toimijoiden harrastetarjontaa.

Pokali on toteuttamassa vuonna 2019 Liikunnan aluejärjestöjen Liikkuva Koulu –ja Liikkuva Opiskelu -ohjelmien maakunnallista suunnittelua ja toteutusta.

Syyskokouksessa hyväksyttiin Pokalin vuoden 2019 talousarvio, jonka loppusumma on reilut 1,2 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja: aluejohtaja Jari Hurskainen, p. 040 546 5236

jari.hurskainen@pokali.fi