Salomaa-Säätiön urheilija- ja valmentaja-apurahajärjestelmä uudistuu!

22.2.2024

Salomaa-Säätiön hallitus on uudistanut urheilija- ja valmentaja-apurahojen jakoperusteita. Hallituksen mukaan maailma on muuttunut säätiön perustamisvuosista ja siksi on syytä myös päivittää apurahajärjestelmää paremmin aikaa palvelevaksi. Nyt säätiö pyrkii kohdentamaan tuen aiempaa enemmän tarpeen kuin menestyksen perusteella. Urheilija-apurahoista osallisiksi voivat tästä lähtien päästä myös joukkueurheilijat. Valmentaja-apurahoissa pääpaino on osaamisen lisäämisen mahdollistamisessa.

Salomaa-Säätiö on joensuulainen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea nuorison liikunta-, kulttuuri- ja opintotoimintaa sekä tukea vanhusten, erityisesti sotainvalidien kuntoutus- ja huoltotoimintaa Pohjois-Karjalassa.

Säätiö on toimintansa aikana tukenut urheilija-apurahoin nuoria, menestyviä pohjoiskarjalaisia yksilöurheilijoita, joilla on mahdollisuus kehittyä lajinsa huippu-urheilijoiksi, ja jotka eivät vielä ole muun merkittävän tuen piirissä. Säätiön on myös tukenut vuosittain valmentajia apurahoin, joita on voinut käyttää kouluttautumiseen tai kilpailumatkoihin.