UKK-instituutin Liikuntaraportti 2022

22.11.2022

Tutkittua tietoa suomalaisten liikkumisesta ja kunnosta koululaisista senioreihin

UKK-instituutti on koonnut Liikuntaraportti 2022 -julkaisun, joka kuvaa suomalaisten lasten, nuorten, työikäisten aikuisten ja ikäihmisten mitattua liikkumista, paikallaanoloa ja fyysistä kuntoa. Raportti tarjoaa tuoretta tietoa viime talvena toteutetusta KunnonKartta-tutkimuksesta sekä ikäihmisten IKLI-tutkimuksesta. Se myös kokoaa LIITU-tutkimuksen sekä Move-mittausten ja Puolustusvoimien kuntoaineistot yhteen.

Tutustu raporttiin täällä.


Liikkumisen suosituksia selkokielellä

UKK-instituutti on juuri julkaissut työikäisten, ikäihmisten ja soveltaen liikkuvien aikuisten liikkumisen suosituksista selkokieliset versiot. Selkokeskus on myöntänyt selkotunnuksen selkokielisille verkkosivuille ja esitteille sekä suositusten kartiokuvista muokatuille selkoversioille. Kouluikäisten selkokieliset aineistot valmistuvat marraskuun aikana.

Selkosivut löytyvät täältä: https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/selkokieliset-liikkumisen-suositukset/ ja selkokieliset aineistot: https://ukkinstituutti.fi/tuote-osasto/muoto/selkokieliset-materiaalit/


Työpaja yli 65-vuotiaiden liikkumisen suosituksen materiaaleista 8.12.2022 

UKK-instituutti jatkaa liikkumisen suositusten tukimateriaalien täydentämistä ja niistä viestimistä OKM:n hankerahoituksella. UKK-instituutti pitää 8.12. etätyöpajan, jossa ideoidaan yli 65-vuotiaiden liikkumisen suosituksen tukimateriaaleja.

Jos sinä tai joku muu alueellasi työskentelee ikäihmisten kanssa, olette lämpimästi tervetulleita kehittämispajaan. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.