Aurinkoinen Sporttileiri 2023 on takana!

26.6.2023

 Pokalin 25-vuotiaan juhlataipaleen vuoksi Sporttileiri lähti uudelle kuntakierrokselle ja ensimmäisenä pysähdyspaikkana oli vuoden 2022 Suomen liikkuvin kunta Kontiolahti sekä tarkemmin Kontioniemen koulu. Kontiolahti tarjosi huikeat puitteet järjestää leiriä lähestulkoon metsän keskellä.

Kolmen päivän aikana noin 100 leiriläistä pääsivät nauttimaan aurinkoisessa kelissä monista eri lajeista sekä peleistä ja leikeistä. Alle kouluikäisten lasten Naperot pelasivat erilaisia pelejä sekä leikkejä niin sisällä kuin ulkona. Parkourin 30 hengen porukka parkourasi niin metsässä, liikuntasalissa kuin koulun pihalla. Kymmeniä, ellei jopa satoja voltteja, ylityksiä sekä temppuja tehtiin parkourissa!

Golfin lajileirillä leiriläiset pääsivät tutustumaan golfiin Karelia Golfin Aki Kerosen opastuksella Kontioniemen upealla golfkentällä. Pääsivätpä leiriläiset ajelemaan myös golfautoilla! Seikkailu taas seikkaili kolme päivää metsän siimeksessä ja pääsivät he myös upottamaan jalkansa Höytiäisen kirkkaaseen veteen. Palloilun lajileirissä leiriläiset pääsivät pelaamaan niin jalkapalloa, koripalloa, käsipalloa, salibandya kuin pesäpalloakin! Extreme taas pyörähti Kontiolahden Ampumahiihtostadionilla kokeilemassa mm. ekoaseammuntaa.

Leirillä vietettiin myös koko porukka yhdessä avajaisia, leiririehaa sekä päättäjäisiä. Leiririehan diskossa tanssittiin, pelattiin BlazePodia sekä juostiin ympäri koulun pihaa Action Track -suunnistuksen merkeissä. Tanssimaan päästiin myös kehorytmien parissa niin avajaisissa kuin päättäjäisissä! Liikunnan ilo ja riemu oli vahvasti esillä jokaisena leiripäivänä.

 

Leirin jälkeen on aika kiitosten! Erityiskiitos Kontiolahden kunnalle sekä meidän yhteistyökumppaneillemme Itä-Suomen Liikuntaopisto, Timosen auto, PKS, PKO, Abloy, Pohjois-Karjalan Osuuspankki, Karjalainen ja Karjalan Heili. Kiitos myös leirillä mukana olleille seuroille LeBa-96, FB Factor, Karelia Golf sekä Kontiolahden Urheilijat.


Ensi vuonna leirikierros taas jatkuu. Nähtäväksi jää, minne Sporttileiri seuraavaksi rantautuu.

 

Käy katsomassa leiritunnelmia leirivideolta: Sporttileiri 2023

 

Leirinjohtaja Roosa-Maria

Kuva: Saara Huopalainen, Itä-Suomen Liikuntaopisto
Kuva: Saara Huopalainen, Itä-Suomen Liikuntaopisto