Erasmus + Sport tiedote avustuksista

5.12.2023

Mitä on Erasmus+ Sport -liikunnalle ja urheilulle?

Erasmus+ Sport rahoittaa liikunta- ja ja urheilusektorin eurooppalaista yhteistyötä. Erasmus+ Sport hankkeiden avulla vahvistat henkilöstön ja vapaaehtoisten osaamista, kansainvälisiä verkostoja, pääset oppimaan muiden hyvistä käytännöistä sekä kehittämään uusia menetelmiä ja toimintamalleja.


Osallistuminen kannattaa

Erasmus+ Sport -hankkeissa jaat hyviä käytäntöjä ja menetelmiä, vahvistat verkostoja tai pilotoit uusia toimintamalleja yhdessä eurooppalaisten hankekumppanien kanssa. 

Hankkeen avulla voitte edistää mm. valmentajien osaamista, vapaaehtoistoiminnan kehittämistä, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, osallisuutta tai terveysliikunnan käytäntöjä. 

Hankkeissa voitte puuttua myös urheiluelämän kielteisiin ilmiöihin kuten ottelumanipulaatioon, dopingiin, väkivaltaan ja syrjintään. Lisäksi voitte parantaa urheilun hyvää hallintoa ja urheilijoiden kaksoisurien tukemista.

Erasmus+ -ohjelmaan osallistuminen kasvattaa ruohonjuuritason organisaatioiden valmiuksia toimia kansainvälisesti. Yhteistyö luo myös mahdollisuuksia kehittää oman organisaation toimintaa ja nähdä se uudessa valossa.

Pienimmillään Erasmus+ Sport hanke voi olla kahden eri maassa toimivan urheiluseuran pienimuotoinen kumppanuushanke (KA2), johon voi saada avustusta 30 000 euroa. 


Suomessa Opetushallitus antaa tukea ja neuvoa matalalla kynnyksellä kaikissa hankkeen vaiheissa. Opetushallitusta kannattaa lähestyä jo hankeidean hahmotteluvaiheessa. Opetushallituksen neuvonta maksutonta.

Tutustu rahoitusmuotoihin tarkemmin alla olevan linkin kautta. Linkki vie Opetushallituksen nettisivuille.

Kysy lisää:

  • Terhi Liintola
  • terhi.liintola@oph.fi
  • 0295 338 504 
  • Verneri Kinnunen
  • verneri.kinnunen@oph.fi
  • 0295 331 604