Pyyntö osallistua tutkimukseen: "Perfektionismi kilpaurheilussa - Itsemyötätunnon ja mielenterveyden yhteys"

10.6.2024

Pyyntö osallistua Jyväskylän yliopistossa toteutettavaan tutkimukseen: 

 

"Perfektionismi kilpaurheilussa"

Jyväskylän yliopisto etsii ympäri Suomea osallistujia ”Perfektionismi kilpaurheilussa" – tutkimukseen. Kyselytutkimukseen voivat osallistua yli 15-vuotiaat kilpaurheilijat eri laji- ja sarjataustoilla. Tätä saatetekstiä ja alta löytyvää kyselylinkkiä voi jakaa kilpaurheilijoille ja heidän kanssaan toimiville tahoille (esim. valmentajat tai urheiluseurat). Mikäli tutkimuslinkkiä jaetaan seuroissa alaikäisille urheilijoille toivomme, että jaatte heidän vanhemmilleen alla liitteenä olevat tiedostot "Tutkimustiedote" ja "Tietosuojaseloste". Näihin löytyy linkki myös kyselylomakkeen ensimmäiseltä sivulta.

"Perfektionismi kilpaurheilussa" - tutkimuksen tavoitteena on saada tietoa suomalaisten kilpaurheilijoiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen vaikuttavista psykologisista tekijöistä ja kerätyn tiedon pohjalta kehittää lyhytinterventio urheilijoiden psykologisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kilpaurheilukontekstit voivat olla vaativia ja perfektionismi on tuttu ilmiö urheiluyhteisöissä. Tutkimustietoa kilpaurheilijoiden perfektionismiin liittyvistä psykologisista riskitekijöistä tai suojaavista tekijöistä on kuitenkin maailmanlaajuisestikin vähän.

 

Tutkimukseen osallistumisen hyödyt:

  • Urheilija auttaa lisäämään maailmanlaajuisesti arvokasta tutkimustietoa kilpaurheilijoiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen vaikuttavista psykologisista tekijöistä.
  • Kysymykset suuntaavat huomiota tekijöihin, jotka ovat hyvinvoinnin ja suorituskyvyn kannalta merkityksellisiä. Näiden havainnointi ja reflektointi voi jo itsessään lisätä itsetuntemusta.
  • Osallistuja voi tulla valituksi ilmaiseen psyykkisen valmennuksen interventioon tutkimuksen myöhemmässä vaiheessa (mikäli antaa suostumuksen yhteydenottoon lomakkeen lopussa).

 

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Toivomme, että Suomen urheiluyhteisöissä mahdollisimman laajasti jaettaisiin tutkimuslinkkiä ja kerrottaisiin valmentajille ja kilpaurheilijoille tutkimuksesta sekä tutkimusaiheen tärkeydestä. 

 

Lisätietoja

Tutkimuksen toteuttaja: Sanna Turakka, p. 050 573 0500, sanna.m.turakka(at)jyu.fi

Tutkimuksen vastuullinen johtaja: Montse Ruiz, p. 040 805 3969, montse.ruiz(at)jyu.fi