Nuorten kesätyösetelit hakuun

1.4.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustukset valtionapukelpoisille liikunnan aluejärjestöille lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen seuratoiminnassa.

Liikunnan 15 aluejärjestöä jakavat saamansa avustuksen avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria erilaisiin kesätöihin. Pohjois-Karjalan Liikunta ry sai edelleen jaettavaksi nuorten kesäsetelirahaa yhteensä 91 000 euroa. Sillä rahalla tullaan palkkaamaan alueen seuroihin yhteensä 130 nuorta töihin.

”Olemme erittäin kiitollisia ministeriölle tästä rahoituksesta. Korona-aika on ollut raskasta lapsille ja nuorille sekä seuroille. Viime vuonna Pohjois-Karjalassa jaettiin tukea 75:lle nuorelle. Seurat hoitivat asiat erittäin mallikkaasti ja nyt on mahdollisuus jakaa vielä isompi potti tukea.”, toteaa Pokalin va. aluejohtaja Tomi Pyylampi.  

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.4.-30.9.2022. Kokonaistyöaika vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässä. Työsuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä. Samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella, mikäli rahoitusta riittääPalkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut.

Tänä vuonna tuki pitää sisällään myös maksutonta koulutusta palkattaville nuorille sekä seuroille.

Hakemus on jätettävä 27.4.2022 mennessä.  

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lisätietoa: Seurakehittäjä Jouni Lehtimäki, jouni.lehtimaki(at)pokali.fi, puh. 050 399 5508.

Hakulomakkeen löydöt alla olevan linkin kautta.