Urheiluseura-koulu-yhteistyö

 


Seuraava tilaisuus järjestetään 22.9.2021 klo 15.00 - 16.30

etätilaisuutena Teamsissa

 

Nuuskaton urheilu: uusi toimintamalli urheiluseuroille.

Nuuska ei tee urheilijalle hyvää: nuuskan aiheuttama nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, keholle ylimääräistä rasitusta, hidastaa lihasten hapen- ja ravinteiden saantia sekä alentaa vastustuskykyä. Silti nuuskan käytöstä puhutaan yhä aivan liian vähän – myös nuorten urheilijoiden kohdalla. 

Uusi Nuuskaton urheilu -toimintamalli sisältää työkaluja seuratoimijoille nuuskattomuuden huomioimiseen pelisäännöissä ja seuratoiminnan arjessa. Lisäksi valmentajille tarjotaan välineitä nuuskan haitoista nuorille kertomiseen ja puheeksi ottoon. Tavoitteena on, että seuroissa puututaan nuuskan käyttöön ja turvataan lapsille ja nuorille terveyttä ja hyvinvointia edistävä ympäristö. Toimintamallia ovat olleet kehittämässä Suomen Syöpäyhdistys, EHYT ry sekä Olympiakomitea yhdessä eri urheiluseuratoimijoiden kanssa.

 

Toimintamallista on kertomassa Marjo Pylkäs (sairaanhoitaja AMK) Pohjois-Karjalan syöpäyhdistyksestä. Tilaisuudessa käydään asioita niin peruskoulujen kuin urheiluseurojen näkökulmasta.

 

Ilmoittautuminen päättyy 19.9.2021.
 

Tilaisuus on maksuton!

Tervetuloa mukaan niin päiväkotien, koulujen kuin oppilaitostenkin toimijat. Yhteistyössä on voimaa!

 


Urheiluseura-koulu yhteistyö Pohjois-Karjalassa

 

Pohjois-Karjalan urheiluseurat ja koulut sekä päiväkodit ovat aktivoituneet yhteistyön lisääminen tavoitteenaan. Yhteistyötä tehdään jo, mutta mahdollisuuksia toiminnan laadun parantamiseen, yhteistyön määrän lisäämiseen ja useampien toimijoiden mukaanottamiseen on.

Yhteistyötä tehdään mm. kerhotoiminnan, lajivierailujen, opettajien koulutusten ja viestinnän saralla. Paikalliset seurat rakentavat uutta kerhotoiminnan mallia, jossa useat seurat tarjoavat ilmaista kerhotoimintaa ympäri Joensuuta.

Yksi tapa edistää yhteistyötä on kohdata toimijoita. Tapaamiseen ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet toimijat tervetulleita.

Ilmoittautumislomake Seura-koulutapaaminen 22.9

*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.