”I`m in, mukana ollaan!”

11.10.2018

Tartutaan haasteisiin
Tartutaan haasteisiin
Palloillaan
Palloillaan

Maali –hanke on pyörähtänyt reippaasti vauhtiin ja monenlaista uutta ja vähän tutumpaakin liikuntalajia on jo ehditty kokeilla.

Ryhmäliikunnat yhdessä harrastepankin nuorten kanssa ovat keränneet viikoittain futsalista ja salibandystä innostuneita pelaajia Joensuu Areenaan, seinäkiipeilykone ja ilmakiekkopeli on ehditty jo testata Kuntokeitaalla, uuden OTE –kiipeilykeskuksen seinällä on leikitty hämähäkkimiestä ja –naista, ja liikuntaneuvonnat yksilöohjauksessa on myös laitettu käyntiin.

Esittelykierrokset eri paikoissa, Lukkarila Kodit Oy:llä, harrastepankin tiloissa Whisperissä, Hyvä Päivä –ryhmässä ja Pikku-Kake –tapaamisessa Herkkupajalla ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Nuoret ovat todellakin halukkaita liikkumaan ja kiinnostuneita hyvinvoinnistaan, kunhan vain löytyy heille sopivat toimintatavat ja tyyli. Yhteisistä liikunnoista suurimman suosion on saanut futsal, mutta seinäkiipeilylläkin on oma harrastajakuntansa ja pian toteutuva ensimmäinen uimahallikäynti kiinnostaa myös kovasti nuoria.

Yksilöllinen liikuntaneuvonta on ollut monille luontevin vaihtoehto aloitella hankkeen parissa. Suunnittelemme jokaiselle yhdessä oman kunto-ohjelman, esimerkiksi kuntosalille, kotitreenaukseen tai vaikka lenkkipolulle – toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Tarkoituksena on saada nuoret itse huomaamaan mahdolliset korjausliikkeen paikat omissa elintavoissaan ja alkukartoituksen perusteella mietimme myös ruokavalioon ja lepoon liittyviä asioita aina tavatessamme. Myös kehonkoostumusmittauksia on tehty halukkaille ja ne ovatkin osoittautuneet ajatuksia herättäväksi avuksi alkukartoitusvaiheessa.

Maali –hankkeen lähitulevaisuuteen kuuluu edellä mainittujen vakioliikuntojen lisäksi mm. lajikokeiluna Pickleball vielä lokakuun aikana, sekä osallistuminen KAKE 2.0 –hankkeen Pikku-Kake –esittelyihin Iso Myyssä 25.10. klo 13-17.

”-Tottakai tulen!”, on ollut usein kuultu vastaus kun kyselen osallistujia liikuntoihin. Iloiset ilmeet tullessa ja mennessä, siinä on se paras palkinto.

Lisätietoja:

Hankekoordinaattori Arto Ilvonen, arto.ilvonen@pokali.fi, p. 050 524 7858