Epäasiallinen kohtelu & kilpailumanipulaatio urheilussa

 

Koulutuksessa käsitellään urheilun eettisiä asioita: epäasiallista kohtelua ja kilpailumanipulaatiota. Epäasiallinen kohtelu voi ilmetä urheilussa monin tavoin ja eri tahoilta. Epäasiallista kohtelua on esimerkiksi kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä, ja siihen voi syyllistyä yhtä hyvin seurakaveri, valmentaja kuin täysin tuntematon henkilökin. Kilpailumanipulaatio tarkoittaa vilpillistä vaikuttamista kilpailun tai ottelun kulkuun tai sen lopputulokseen.

Koulutuksessa syvennytään epäasialliseen kohteluun ja kilpailumanipulaatioon konkreettisin esimerkein. Osallistujat saavat myös työkaluja siihen, miten näihin urheilun arvoja ja koskemattomuutta uhkaaviin ilmiöihin voi puuttua.

Koulutuksen kesto on 60min. Koulutus on avoin kaikille.

 

Kouluttajana Johanna Hentunen, tutkija (LitM), Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry / LIKES-tutkimuskeskus

Johanna Hentunen on liikunta-alan tutkija ja asiantuntija, joka on perehtynyt erityisesti urheiluseuratoimintaan, liikunta-alan hankkeisiin ja seksuaaliseen häirintään urheilussa. Hentunen työskentelee LIKES-tutkimuskeskuksessa tutkijana ja asiantuntijana sekä Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:ssä projektitutkijana. Hentunen valmistui liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2013 pääaineenaan liikunnan yhteiskuntatieteet.

Aika:16.4.2019 klo 17 - 18                                                                     
Paikka:JYK ruokala (Papinkatu 3, Joensuu)
Ilmoittautuminen:11.4.2019 mennessä tästä
Hinta:maksuton
Osallistujamäärä:

Koulutus toteutetaan jos osallistujia on vähintään 6 (vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä)