Kilpailuohjeet

Joensuu Run 2020 – kilpailuohjeet (päivitetty 21.11.2019)

 

Lue säännöt huolellisesti läpi. Järjestäjän yhteystiedot sivun lopussa.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen suoritetaan sähköisen järjestelmän kautta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Siinä on linkki, jonka kautta pääset muuttamaan omia tietojasi. Muutokset on tehtävä ilmoittautumisajan puitteissa. Eli viimeistään 4.5.2020.

 

Ilmoittautumisen voi maksaa aluksi seuraavin tavoin:

-        Käteinen (Pokalin toimistolla)

-        Smartum-liikunta-/kulttuurisetelit (Pokalin toimistolla)

-        Tyky (Pokalin toimistolla)

 

Ainakin ePassi tulee maksutapoihin lähiviikkoina.

 

Ryhmäilmoittautumiset
Jos haluat ilmoittaa isomman ryhmän kerralla, ole yhteydessä järjestäjään parhaan tavan selvittämiseksi.

 

Lahjakortit

Lahjakortteja saa järjestäjältä. Lahjakortti toimitetaan sähköisenä (pdf) tai tulostetaan Pokalin toimistolla. Lahjakortti tulee vaihtaa ilmoittautumiseen ennen 30.4.2020.

 

Matkan muuttaminen

Matkan muuttaminen on mahdollista 30.4. asti. Tämä tapahtuu olemalla järjestäjään yhteydessä. Alempaan hintaluokkaan vaihtaminen on maksutonta (välirahaa ei palauteta), mutta ylempään hintaluokkaan vaihtaessa tulee väliraha maksaa ensimmäisen ilmoittautumisen hintaportaan mukaan. 30.4. jälkeen matkamuutokset tapahtuvat jälki-ilmoittaumispisteellä kisakeskuksessa tapahtumapäivänä tai sitä edeltävänä iltana.

 

Ilmoittautumisen peruminen

Järjestäjä ei palauta ilmoittautumisrahoja kuin lääkärintodistusta vastaan, mutta osallistumisen voi siirtää seuraavalle vuodelle tai kaverilleen, jos sen tekee ennen 30.4.2020. Tämän jälkeen siirrot vain lääkärintodistuksella tai 10e maksua vastaan.

 

Matkat ja sarjat

Maraton: M/N, M/N40, M/N50, M/N60

Puolimaraton: M/N, M/N40, M/N45, M/N50, M/N55, M/N60, M/N70

10km: M/N17, M/N, M/N40, M/N45, M/N50, M/N55, M/N60, M/N70, kuntosarja - ilman aikaa

5km: M/N, Kuntosarja - ilman aikaa


Kid’s Run

5km: T/P15 ja T/P13

2km: T/P11 ja T/P9

 

Reitit

Reitit merkitään valkoisella kalkilla sekä nuolikyltein. Reitillä on myös liikenteenohjaajia. Kilpailureiteillä pätevät normaalit tieliikennesäännöt, ellei toisin ole kilpailuohjeessa mainittu, tai liikenteenohjaaja toisin määrää. Matkojen edellä ajaa pyörällä etuajaja, joka ”auraa” tietä kärjen edellä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että jossain vaiheessa kanssajuoksijoita voi joutua ohittamaan.

Kilpailija on velvollinen kaikissa sarjoissa tutustumaan reittiin ennakolta siinä määrin, että pystyy suorittamaan reitit opasteiden mukaisesti. Merkatulta reitiltä poikkeaminen katsotaan keskeytykseksi. Kilpailun ajanotto toteutetaan sähköisellä järjestelmällä. Kilpailija on vastuussa ajanottosirun oikeasta, ohjeiden mukaisesta kiinnityksestä. Sijoitus määräytyy kokonaisajan perusteella. Kokonaisaika määräytyy lähdöstä maalilinjan ylittämiseen. Järjestäjä ei vastaa mahdollisten väliaikojen oikeellisuudesta tai niiden puutteesta.

Maratonin, puolimaratonin, 10 kilometrin matkat ovat tarkastusmitattuja.

Viime vuoden reittikartta löytyy www.joensuurun.fi -sivulta. Pyrimme käyttämään samoja reittejä.

 

Tapahtuman aikataulu ja kulku

Pe 8.5. Kisakanslia auki klo 17:00-20:00
Voit hakea kilpailunumerosi tai jälki-ilmoittautua.


La 9.5. Kisakanslia aukeaa klo 7:30. Voit hakea kilpailunumerosi. Se tulee hakea viimeistään puoli tuntia ennen oman matkasi lähtöä. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu puoli tuntia ennen kyseisen matkan lähtöä.

Suoritusaikaa on klo 16 asti. Sillat pysyvät varmasti alhaalla klo 15 asti.

Tarkempi aikataulu myöhemmin.

 

 

Huoltopisteet ja omat juomat

Järjestäjällä on kolme huoltopistettä.

 

Juomapisteiltä löytyy:

-          vettä

-          urheilujuomaa

-          banaania

-          suolakurkkua

-          rusinoita

-          merisuolaa

-          1 wc

-          ea-välineitä

 

Toivomme, että jätätte roskat juomapisteiden läheisyydessä oleville roskiksille.

Omia juomia voi käyttää juomapisteiden yhteydessä olevilta juoma-asemilta. Ne kuljetetaan pisteille järjestäjän toimesta ennen lähtöä. Tarkemmat ohjeet myöhemmin.

 

Osallistumiseen liittyvät ohjeet ja säännöt

Kerro tai pyydä jotain ilmoittamaan keskeyttämisestäsi kisakansliaan. Näin voimme varmistaa kaikkien juoksijoiden maaliin pääsyn. 

Järjestäjä ei vastaa mahdollisista muutoksista kilpailijalle aiheutuneista kuluista.

Mikäli kilpailu joudutaan perumaan, keskeyttämään tai siirtämään kilpailun järjestäjästä riippumattomasta syystä (force majeure), järjestäjä ei ole velvollinen vastaamaan kilpailijalle aiheutuneista kuluista eikä osanottomaksua palauteta.

Kilpailun järjestäjillä, sekä tapahtuman kuva- ja äänimateriaalin tuottajilla, on oikeus tallentaa ja käyttää tapahtumasta otettua kuva- ja äänimateriaalia markkinointitarkoituksiin, sekä esittää ja jakaa materiaalia julkisesti.

 

Jänikset

Tiettyihin tavoiteaikoihin tähtääviä vauhdittajia eli jäniksiä otetaan kympin, puolimaratonin ja maratonin matkoille mielellään juoksemaan. Jänis saa osallistumisensa maksutta, mutta sitoutuu juoksemaan lupaamaansa tavoiteaikaan. Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä järjestäjään.

 

Maalihuolto

Jokaiselle osallistujille on maalihuolto, josta jaetaan palautumiseen soveltuvia tuotteita.

 

Osallistumismitali

Osallistujamitali tilataan ja maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tilatun mitalin saa tultuaan maaliin, siihen tarkoitetulta pisteeltä.

 

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan jokaisen sarjan kolmelle parhaalle (pl.kuntosarjat). Jos oman sarjan palkintojenjaossa ei ole aikataulun mukaan paikalla, voi palkinnon hakea seuraavan palkintojenjaon yhteydessä. Palkintoja EI toimiteta jälkikäteen postitse. Pokalin toimistolta palkinto on mahdollisuus käydä hakemassa kahden seuraavan viikon aikana.

 

Pakolliset varusteet

Kilpailunumero - kiinnitettynä näkyville rintaan.

 

Ensiapu

Lähtö-/maalialueella päivystää ensiapuhenkilö, jolla mukana ensiapuvälineitä. Ennen ensimmäistä starttia EA-henkilö päivystää Kisakansliassa. Ensiaputarvikkeita on myös jokaisella huoltopisteellä. Huoltopisteillä saattaa olla myös ensiapuhenkilö päivystämässä. Reitillä kiertää huoltoauto, joka kuljettaa apua tarvitsevat seuraavalle huoltopisteelle. Muistakaa, että hädän sattuessa jokainen juoksija on velvollinen auttamaan kanssajuoksijaa!

 

Vakuutus

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta. Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

 

Joensuu Run järjestetään Joensuussa lauantaina 9.5.2020. Tapahtuman keskipisteenä toimii Joensuu Areena sekä Joensuun keskuskenttä, jossa kilpailukeskus sijaitsee. (Osoite: Mehtimäenaukio 2).

 

Järjestäjän yhteystiedot
Joensuu Run 2020
joensuurun@pokali.fi
Pohjois-Karjalan Liikunta ry
Rantakatu 35
80100 Joensuu

Tapahtuman virallinen tiedotuskanava: www.joensuurun.fi

Facebook: @joensuurun
Twitter: @JoensuuRun
Instagram: joensuurun