Maakunnan aktiivisin työpaikka -kampanja on käynnissä

13.9.2021


Liikunnan asiantuntijuus työelämän käyttöön – nyt etsitään maakunnan aktiivisinta työpaikkaa

Liikunnan aluejärjestöt tempaisevat työpaikkaliikunnan puolesta ja tekevät veloituksetta kartoituksia yhteensä 75 000 € edestä. ”Haluamme muistuttaa työpaikkaliikkumisen tärkeydestä. Tämä on kampanja, jossa kaikki voittaa”, toteaa Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) aikuisliikunnan kehittäjä Johanna Hihnala.

 

Maakunnan aktiivisin työpaikka –kampanjan tavoitteena on liikunnallisen elämäntavan edistäminen työelämässä.

Runsas paikallaanolo ja vähäinen liikunta haastaa työikäisten hyvinvointia sekä suorituskykyä ja vaikuttaa työpaikkojen kuluihin ja kilpailukykyyn. Työikäisistä vain kymmenen prosenttia liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja jopa 76 % hereillä oloajasta vietetään paikallaan.

Haluamme nostaa kampanjan avulla työpaikkaliikunnan hyötyjä ja mahdollisuuksia esille. Samalla tarjoamme myös pientä pilkettä silmäkulmaan, sillä parhaat palkitaan maakunnallisesti ja valtakunnan kolme parasta pääsevät kilpailemaan valtakunnalliseen urheilugaalaan.

Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa. Yli 50 % kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. ”Kartoitus on hyvä työkalu osana laajempaa työhyvinvoinnin kehittämistä. Kun osa-alueet on otettu yrityksessä haltuun, se myös näkyy työntekijöiden parempana jaksamisena ja yhteishengessä” – sanoo Hihnala.

Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista – kartoituksen avulla et enää arvaile vaan tiedät mihin tarttua!

Liikkuuko henkilöstönne terveytensä kannalta riittävästi? Kohtaavatko henkilöstöliikunnan tarpeet ja tavoitteet? Entäpä kohdentuvatko toimenpiteet ja liikuntaedut oikeaan kohderyhmään? Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista. Kuitenkin vain 9 % suomalaisista yrityksistä on määritellyt henkilöstöliikunnalle toimintasuunnitelman ja mitattavat tavoitteet. Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on yritysjohdon aputyökalu suunnitelmalliseen henkilöstöliikunnan toteutukseen, johtamiseen ja seurantaan. Tavoitteena on, että toiminta on monipuolista, tuloksellista ja toimivaa ja erilaiset tarpeet sekä työntekijäryhmät huomioonottavaa.

Maakunnallinen kampanja on voimassa 30.10.2021 saakka. Kampanjaan ilmoittautuminen TÄSTÄ.

Pohjois-Karjalan Liikunta ry
Johanna Hihnala
vs. aikuisliikunnan kehittäjä

050 355 5177 I johanna.hihnala@pokali.fi