Maali -hanke haastaa nuoret huolehtimaan hyvinvoinnistaan

10.9.2018

Pohjois-Karjalan Liikunta ry (Pokali) toteuttaa yhteistyössä Lukkarila Kodit Oy:n kanssa maahanmuuttajanuorten työkyvyn ja kotoutumisen edistämishankkeen. Maali -hanke tarjoaa nuorille mahdollisuuden edistää omia mahdollisuuksiaan työelämässä kehittämällä fyysistä kuntoaan ja osallisuutta. Hankkeen aikana joensuulaisille nuorille tarjotaan liikuntaneuvontaa, liikuntaryhmiä ja lajikokeiluja.

”Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten ymmärrystä ja vastuunottoa omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen, lisätä nuorten harrastamisen mahdollisuuksia ja tukea nuorten kanssa työskentelevien osaamista, tietoa ja taitoa havainnoida ja ottaa puheeksi hyvinvoinnin teemoja”, kertoo Maali-hankkeen hankekoordinaattori Arto Ilvonen Pokalilta.

”Maahanmuuttajanuorten kotoutuminen uuteen maahan ja kulttuuriin aiheuttaa paljon stressiä ja masennusta ja samalla huoli on suuri muun perheen tilanteesta. Nuoret tarvitsevat mielekästä tekemistä, rohkaisua osallistua ja tietoa itsensä hoidosta”, toteaa Lukkarila Kotien vastaava ohjaaja Tuomas Korpela. Tähän tarpeeseen vastataan tarjoamalla heille liikuntaa ja muuta hyvinvointiin liittyvää tekemistä ja osallistumista. Hankkeen aikana liikuntaneuvontaa ja liikuntaryhmiä tarjotaan myös muille joensuulaisille nuorille Harrastepankin kautta yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa.

Maali -hanke toteutetaan 1.9.2018-31.8.2019. Hanke on Kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä Joensuun kantakaupungin alueella -hankkeen osahanke. Hanketta rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto ESR.

Lisätietoja:

Arto Ilvonen, Maali -hankkeen koordinaattori, arto.ilvonen@pokali.fi p. 050 524 7858

Mira Kostamo, Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, mira.kostamo@pokali.fi p. 050 307 8152