"Nam!" Hyvinvoiva nuori ammatissa ja arjessa -hankkeen toukokuun kuulumisia

2.6.2017Hanke on saatu talven ja kevään osalta pakettiin, ja on aika siirtyä ”kesäkaudelle”.

Jokaisen hankkeessa mukana olevan nuoren kanssa on käyty läpi kesän ja ensi syksyn suunnitelmia. Muutama on päättänyt hankkeen tähän kevääseen mutta suurin osa jatkaa vielä syksyllä pitäen kuitenkin kesän taukoa. Muutama nuori on ilmoittanut halukkuuden olla mukana toiminnassa myös kesälläkin. Hankkeessa jatkaa 7 nuorta Peltolan opiskelijoista, mukana on myös 3 Ohjaamon nuorta.

Toukokuu on ollut hankkeessa selvästi hiljaisempaa aikaa. Moni nuorista on aloittanut jo kesätyöt ja sen myötä ollut vähemmän hankkeen toiminnassa mukana. Toimintaa on kuitenkin ollut mm. ulkoilun ja lähiliikuntapaikkoihin sekä erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin tutustumisen merkeissä. Nuorten kanssa on käyty myös pelaamassa sulkapalloa, päivitetty kuntosaliohjelmaa sekä tutustuttu kehonhuoltoon.

Toukokuun lajikokeiluna järjestettiin frisbeegolf. Harmiksi lajiin oli tutustumassa vain kaksi nuorta, mutta saimme kuitenkin mukavat pelit aikaan. Lisäksi nuorten toiveiden pohjalta suunniteltiin kevään päätökseksi yhteinen melontaretki, mutta innostuksesta huolimatta retkelle ei ilmoittautunut osallistujia, joten retki jouduttiin perumaan.

Marttojen kanssa yhteistyössä järjestettiin kahden kerran ravintoneuvontakurssi. Ensimmäinen kerta oli luentopainotteinen ja toisella kerralla päästiin itse kokkaamaan. Ravintoneuvonta koottiin terveellistä ruokaa opiskelijabudjetilla –teeman ympärille. Tärkeästä aiheesta huolimatta vain 3 nuorta on osallistunut näille kerroille. Osallistuneet nuoret ovat kuitenkin olleet aktiivisia ja kehuneet kovasti.

Toukokuun alussa järjestettiin yhdelle Peltolan opiskelijaryhmälle Ideamylly. Ideamyllyn ajatuksena oli kysellä opiskelijoilta kehitysehdotuksia opiskelijaruokailu ja liikunta teemoihin liittyen. Ideamyllyyn osallistui 5 opiskelijaa, mutta saimme kuitenkin hyviä ideoita ja kehitysehdotuksia, joihin tarttua.

Toimintaa jatketaan läpi kesän mukana olevien nuorten kanssa ja elokuussa mukaan tulevat loputkin nuoret. Uusia innokkaitakin mahtuu mukaan. Toimintaa jatketaan lokakuuhun asti.

Syksylle on suunnitteilla nuorten parissa työskenteleville aikuisille case-työpaja ja toinen vertaisohjaajakoulutus on suunnitteilla heti lukuvuoden alkuun.

 

Aurinkoista kesää toivotellen,

Mira

Hankekoordinaattori, mira.kostamo@pokali.fi p. 050 523 5695